Hóeltakarítás

Tisztelt Lakosság!

Tekintettel a közelgő csapadékosabb téli időszakra tájékoztatnánk a lakosságot, hogy a hóeltakarítási munkálatok ebben az évben is egy meghatározott ütemterv alapján valósulnak meg, miszerint először a fő- és tömegközlekedési utak, busz útvonalak (Mise út, Kossuth Lajos utca, Balaton utca) a sűrűn lakott utcák, a közintézmények parkolói, majd a kevésbé lakott területek útjai kerülnek sorra. Folyamatos havazásnál, rendkívüli hóhelyzetben elsősorban csak a fő közlekedési (tömegközlekedési) útvonalakat tisztítjuk.

A gépi hóeltakarítást átlagosan  5 cm-es magasság felett kezdjük meg. A kézi erővel végzett hóeltakarítást természetesen kisebb hóvastagság esetén is megkezdjük.

A síkosság-mentesítésére használt anyagok rendelkezésre állnak, szükség esetén az autóbusz várókban, gyalogos átkelőhelyeken, meredek utcákban, lépcsőkön kerülnek kiszórásra.

A rendelet továbbra is érvényben van, miszerint az ingatlan tulajdonosa, használója köteles az ingatlan és a közút közötti terület tisztántartásáról, hóeltakarításáról, síkosság-mentesítéséről gondoskodni.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy hóesésben, jeges úton ne induljanak útnak gépkocsival, válasszák a tömegközlekedési eszközöket. Ha mégis elindulnak, akkor a gépkocsi legyen felszerelve téli gumikkal.

Rendkívüli hóhelyzetben kérjük a lakosság segítségét és megértését, mivel hóeltakarító gépparkunk teljesítménye korlátozott. Amennyiben bármilyen problémát tapasztalnak, vagy esetleg észrevételük van, azt jelezzék az alábbi elérhetőségeken!

Véghelyi Róbert ügyvezető: +36 30/902 9599

Osvald János műszaki csoportvezető: +36 30/560 4134

Településüzemeltetési Kft.