A harmadik adventi gyertyagyújtás

Szerencsére a hideg időjárás sem vette el sok berényi kedvét attól, hogy részt vegyen mai ünnepi gyertyagyújtásunkon.

Galambos Ferenc, Mesztegnyő plébánosa köszöntötte az egybegyűlteket, aki már egyáltalán nem ismeretlen a község lakosai számára, hiszen két évvel ezelőtt is gyújtott már gyertyát nálunk advent idején, illetve gyakori helyettesítője volt korábbi plébánosunknak.

A helyszínen értesült róla, hogy az adventi koszorú megáldása még nem történt meg, így áldással kezdte mondandóját. Majd egy kis történetet osztott meg, mely a szeretet fontosságáról szólt, és hogy egy kis ajándék – a szeretet - hogyan változtathatja meg egy település atmoszféráját.

Ezt követően – mivel mára meghirdetett a keszthelyi Salve Regina kórus sajnos kénytelen volt lemondani a fellépést – Bató Bernadett és ifj. Horváth László tolmácsolásában hallhattak néhány verset a résztvevők.

Végül pedig nem maradt el a már megszokott zsíros kenyér, forralt bor és tea melletti beszélgetés sem a Művelődési Ház aulájában.

Tartsanak velünk jövő vasárnap is, amikor a falukarácsonyi ünnepség után Papp Szabolcs, Somogysámson plébániai kormányzója gyújtja meg a negyedik gyertyát.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik felajánlásaikkal támogatták adventi gyertyagyújtásainkat!

Képek a Galériában.