Te Szedd! 2019 - a polgárőrök is szedték

A TeSzedd! azaz az Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz csatlakozott Balatonberény is március 23-án. A gyülekező a Művelődési házban volt reggel nyolc órakor, azonban a hétvégi kora reggeli időpont, és a tavaszi munkák ellenére is több mint negyven önkéntes jelentkezett, hogy vállalja megtisztítja a falut a szeméttől.
Az összegyűlt emberek, mint magánszemélyek, és mint civil szervezetek képviselői voltak – köztük mi a Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület képviseletében. A csoportok megszervezése és a területek kiosztása után elindultunk a külterületek felé (hegyi utak, kerékpárút, Dörc, Csicsergő, Kossuth utca vége). Mi magunk is meglepődtünk azon, hogy a kiosztott 160 darab Teszedd! zsák kevésnek bizonyult a felelőtlenül eldobált hulladék összegyűjtésére. Sajnos a háztartási hulladékon kívül rengeteg építési törmeléket, háztartási nagygépeket, autógumit is találtak a csapatok, melyek felelt helye jelentésre került.
Bár egyesületünk alapvetően bűnmegelőzési, tűzvédelmi feladatokat lát el, a környezet védelmét is fontosnak tartjuk. Reméljük a TeSzedd! mozgalom keretében a többi résztvevővel együtt sikerült felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára!
Köszönjük, hogy tagjai lehettünk a bosszankodó, de lelkes közösségnek, valamint a szervezőknek – Horváth Lászlónak, Barják Jutkának, Véghelyi Róbertnek – hogy koordinátori feladatokat ellátták és így valamennyien részt vehettünk az akcióban!

Cs.T.