Balatonberényben átadták a felújított óvoda épületét

A TOP 1.4.1-15-SO1-2016-00021 kódszámú pályázat keretében 2019. április 16-án átadásra került a felújított óvoda épülete. A pályázat 40 176 923 forintot támogatást biztosított a munkálatok elvégzésére, amihez az önkormányzat 5 500 000 forint önerővel járult hozzá. A tetőszerkezet teljesen kicserélődött, új nyílászárók kerültek beépítésre, teljes külső szigetelést kapott az épület. A belső padlóburkolat laminált borítást kapott, mozgáskorlátozott vizesblokk épült a régi tároló helyén. Az álmennyezet is fel lett újítva, a régi gázkazán helyett modern fűtőberendezés került beépítésre. A közlekedő utak térkő burkolatot kaptak. Az udvaron új kültéri játékok várják a csöppségeket - önkormányzati fejlesztésből közel három millió értékben - és egy mozgáskorlátozott parkolóra is futotta a keretből. Természetesen az építkezés befejezése után a Kft dolgozói tereprendezést végeztek a területen és a füvesítést is elvégezték.

 Az ünnepélyes átadáson Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Horváth László polgármester mondott ünnepi beszédet, a  Csicsergő Óvoda növendékeinek műsora után került sor a nemzeti szalag átvágására.

Köszönetünket fejezzük ki a beruházás előkészítésében és megvalósításában részt vevő Kardos Katalin menedzsernek és Fehér László beruházási előadónak, Béres  György ügyvezetőnek a kivitelezésért, Véghelyi Róbert ügyvezetőnek az utómunkálatokért.

Köszönjük Viszti Zoltánné, Thor Diána, Farkas Adrien, Toronyi Zsolt, Toronyiné Sifter Judit, Kristóf Bene Diána odaadó munkáját mellyel eltüntették az építkezés nyomait. Köszönet Ifiné Bodó Erzsébetnek, aki az építkezés alatti albérletben, az erdei iskolában üzemeltette az óvodát és a visszaköltözés előtt szigorú műszaki ellenőrként koordinálta a munkálatokat, költözéskor pedig a kezeit sem kímélte.

Felhívjuk a kedves berényi fiatal szülők figyelmét, hogy sokasodjanak, mert még rengeteg szabad férőhely van az oviban…

 

Horváth László

polgármester