Idén is volt Költészet-napi szavalóverseny

2019. április  13-án szombaton délután a könyvtár szervezésében immár 13. alkalommal megtartottuk József Atilla születésnapja alkalmából Költészet napi szavalóversenyünket. A zsűrinek az idén is nehéz dolga volt. Nagyon sok jó produkciót hallhattunk az idén is. Az idén 32 nevező,  65 néző, valamint a Nyugdíjas Egyesület Kórusa 14 fővel vett részt a rendezvényen.

Köszönjük a Zsűrinek: Monostoriné Fekete Otíliának, Iván Katalinnak, és Szabóné Szécsi Juditnak, hogy ránk áldozták szombat délutánjukat, és elvállalták a zsűrizés nem túl hálás feladatát. 

Elsőként a balatonberényi nyugdíjas kórus előadásában hallhattunk megzenésített Petőfi verseket, Őket követték a legkisebbek. majd az általános iskolások következtek. 3 felnőtt versmondóval zárult a verseny.

Ezt kővetően az Önkormányzat kis uzsonnára várt mindenkit. Ez alatt a zsűri meghozta döntését. Több kategóriában is többszörös holtverseny alakult ki. Több első második helyezés is kiadásra került.

Ezen a napon minden résztvevő kimagasló teljesítményt nyújtott.Köszönjük a szülőknek, az óvó néniknek, a dajkáknak és a pedagógusoknak hogy segítettek a felkészülésben és elkísérték a gyermekeket.

Minden gyermek és felnőtt díjazásban részesült. Jó volt látni a sok boldog arcot.

Köszönet  a Balatonberényért Egyesületnek a  támogatásért., és mindenkinek aki részt vett a ezen az igazán jól sikerült rendezvényen.

 

Barjákné Martin Judit

Művelődési Ház vezető