Újból vendégül láttuk Csíkszentimre gyermekeit

Sok évvel ezelőtt Balatonberény akkori polgármestere, Nagy Károly egy hivatalos út során megismerkedett a Hargita megyei Csíkszentimre vezetőivel. Az első beszélgetésük során talán még ők sem tudták, hogy egy évtizedeken átívelő, gyümölcsöző testvértelepülési kapcsolat alapjait rakják majd le, amiben bár voltak hullánvölgyek, véglegesen sosem szakadt meg és tart is a mai napig.

E kapcsolat jegyében fogadtuk újra a Szentimréről érkezett iskolásokat és kísérőiket, akik egy tartalmas hetet töltöttek nálunk. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzájuk és az augusztus végi melegben napokat tölthettek a Balaton partján, a tóban lubickolva. De nem csak a fürdés volt az egyetlen programjuk, még ha nehezen is váltak meg a víztől néha. Kirándultak a veszprémi állatkertbe, Tihanyba, Sümegre és Tapolcára és nem maradhatott el a szokásos keszthelyi túra sem a Festetics kastélyba. 

Balatonberény Község Önkormányzata és a Balatonberényért Egyesület ezúton szeretné megköszönni az a rengeteg felajánlást és támogatást, mellyel még szebbé tehettük ezt a hetet a gyerkek számára!