Tisztelet a hősöknek!

Nem véletlen az írás címe. Nekünk, berényieknek nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc miatt fontos a mai nap. Mi is ekkor ünnepeljük a saját hőseinket, akik alkotó, tanító, vagy egyéb tevékenységükkel öregbítik a falu hírnevét.

Idén sem volt ez másképp. A Balaton parti 56-os emlékműnél koszorúztuk meg a hősök emlkéművét, majd következett az ünnepi szentmise, ahol egy régi arccal találkozhattak a résztvevők. Ungvárszky Imre plébános mellet Brieber László "emeritus" atya celebrálta az istentiszteletet. 

Eztuán következett az ünnepi műsor a Művelődési Házban. A Balatonberényi Nyugdíjas Egyesület énekkarának és Kurucz Ádám Konrád, hivatásos versmondó színvonalas előadása mellett Horváth Péter alpolgármester beszédét hallottuk. Péter beszédében kiemelte, hogy most van kerek 30 éves évfordulója, hogy Balatonberény önkormányzatának megalakulásával végre önálló település lett.

Az ünnepséget a az elsimerések átadása zárta. Örömteli, hogy idén különösen sokan vehettek át különféle elismeréseket. Balatonberényért emlékérmet kaptak Szvoboda Bence motorversenyő a sportágban elért sikereiért; és Brieber László, aki 25 évig szolgált Berény plébánosaként. Elismerő oklevelet vehettek át pedagógusi tevékenységük elsimeréseként Ifiné Bodó Erzsébet, Máté Lajosné, Ottné Bene Teréz és Tolnai Lászlóné. Az önkormányzatban és a helyi Vöröskeresztben végzett munkájukért kaptak elismerést Horváth Zoltán, Jeroscsáki Józsefné és Zibák IstvánnéSzvoboda Tamás pedig mint fiának, Bencének edzője, mentora és szerelője vehette át az oklevelet. A napot a díjazottak tiszteletére rendezett fogadás zárta. Gratulálunk mindannyiuknak!  

Képek a Galériában.