Magyar Kultúra napja 2020

Idén a hivatalosnál előbb, január 18-án rendezte hagyományos Kultúra-napi ünnepségét a Balatonberényért Egyesület a Művelődési házban. 

A nézők már megszokhatták, hogy az utóbbi években színvonalas fellépők álltak színpadra és ez a hagyomány idén is folytatódott. Ezúttal Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész és Szabó-Szilágyi Éva énekművész "Magyarnak lenni" című zenés-verses összeállítását láthatták az érdeklődők. Ady Endre és Petőfi Sándor versei mellett, ismert operettdalokkal és slágerekkel készültek a művészek.

A szünet után a balatonszentgyörgyi Kis-Balaton táncegyüttes díjnyertes néptánc bemutatója következett. A Kádár Ignác és Nagypál Anett által koreografált műsor kiváló minősítést ért el a kisújszállási területi megmérettetésen. Az estét a hagyományoknak megfelelően a helyi amatőr színjátszókör elődása zárta. Rejtő Jenő Anyósom a vezér című kabarétréfáját, Bató Bernadett dolgozta át és vitte színpadra. A tudtán kívül kalandba keveredő, jószándékú, de együgyű könyvelőt Gazda Tamás, az őt állandóan üldöző irodafőnököt Horváth László, szerelmét, a gépírónőt Kovácsné Végh Diána, míg a bank vezérigazgatónőjét Bató Bernadett alakította. További szerepekben láthattuk még Varga Zsolt Jánost, mint nőcsábász banktisztviselőt, Kovácsné Kardos Andreát, mint gépírónőt, és Kovács Patríciát a vezérigazgatónő lányaként.

A Balatonberényért Egyesület ezúton szeretné megköszönni minden kedves vendégnek, hogy megtisztelték műsorukat. Szeretettel várnak mindenkit a jövő évi ünnepségre is!