Címlap

A Balatonkeresztúri Alapszolgáltatási Központ hirdetménye család- és gyermekjóléti szolgáltatásokról

A Balatonkeresztúri Alapszolgáltatási Központ 9 település társulásával működik. Az intézmény alapvető rendeltetése, hogy a társult önkormányzatok közigazgatási területén élő lakosság számára a szociális alapellátást biztosítsa. Közös cél: a településen élő családok és ezen belül a társadalmi kirekesztettséggel leginkább fenyegetett rétegek, csoportok (idősek, fogyatékosok, veszélyeztetett gyermekek) életminőségének fejlesztése.

Értesítés gallyazásról

A Vilkor Kft. ( székhelye: 8840 Csurgó, József A. utca 2/A )  értesíti az E.ON Dél dunántúli Áramhálózati Zrt. (7626 Pécs, Búza tér 8/a ) ellátási területén lévő Ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természet- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat -, a továbbiakban együtt Ingatlantulajdonosok), hogy Balatonberény község bel és külterületein a villamos hálózatok nyomvonalának és biztonsági övezetének tisztítását megkezdi, legkésőbb 2019.02.08-án

Köszönetnyilvánítás

2018. decembere. Ünnepre készülődtünk. Télapót, Karácsonyt vártunk, melyek varázslatos napok óvodásaink számára. Szorgosan díszítettük fel óvodánk falait, ablakait, verseket, énekeket tanultunk, meghitt hangulatot teremtve az ünnepi ráhangolódásra. Tettük szorgosan a „dolgainkat”, mert ugye nekünk ez a „munkánk”, míg Anya, Apa dolgozik. Azonban nem csak mi szorgoskodtunk, hanem óvodánk falain kívül is jólelkű emberek azon fáradoztak, hogy vajon mivel lephetnék meg ovisainkat, még boldogabb mosolyt csalva arcukra. Meglepődve tapasztaltuk, hogy egymás után adták át egymásnak a kilincset, s hozták felajánlásaikat, szebbnél szebb ajándékaikat úgy mint: cipőket, csizmákat, játékokat, édességeket, gyümölcsöket, fenyőfát, készpénzeket. Döbbenet volt számunkra, hogy elsősorban olyan emberektől kaptuk mindezeket, akiknek már nincs, illetve nem is volt érdekeltségük az Óvoda felé. Elgondolkodtató, hogy milyen sok jószívű ember él Balatonberényben. Az alábbi személyeknek nagyon szépen köszönjük Ifiné Bodó Erzsébet tagintézmény-vezető nevében is az önzetlen felajánlásukat:

Balatonberényért Egyesület, Vöröskereszt helyi szervezete, Ujj Balázs, Peter és Maria Dienhard, Teresa és Helmut Lahn, Viszti Zoltán, Adalbert Serafin-Helga Ensminger, Hosszú András és Kati. Köszönjük Szépen!

 

Szántó Annamária

óvodapedagógus