Címlap

Tájékoztatás a téli rezsicsökkentési támogatásról

Tisztelt Lakosság!

Magyarország Kormánya az 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozattal döntött arról, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, természetbeni támogatásban részesüljenek.

Felhívás: Focistákat keresünk!

Szeretsz focizni? Elmúltál 14, de nem vagy még 22? Szeretnél egy jó csapat része lenni és bejárni Somogy megyét? Szeretnél tenni az egészségedért?

Ha igen, akkor vár a Balatonberényi SE U19-es csapata!

Amit biztosítunk: saját felszerelés; utazás, szendvics és üdítő idegenbeli játék esetén.

Érdeklődni lehet Horváth Lászlónál. 

Telefon: +36 30/9293-258

e-mail: laszlo.horvath@wienerberger.hu

Hirdetmény: Tankönyvtámogatás

Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális, Egészségügyi, Kulturális és Oktatási Bizottsága 10.000 Ft/fő beiskolázási támogatást állapít meg a 2018/19. oktatási évre jövedelemre tekintet nélkül az ingyenes tankönyvre nem jogosult

  • a   Balatonberényi állandó lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos középiskolában tanulók részére
  • a Balatonberényi állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozaton első diplomát szerző  főiskolai és egyetemi hallgatók részére, kivéve azon hallgatókat, akik a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat keretében önkormányzati támogatásban részesülnek. 

A beiskolázási támogatás kifizetésének feltétele a középiskolai tanulók esetében a tanulói jogviszonyt igazoló iskolalátogatási igazolás és a tankönyv árának megfizetését igazoló bizonylat csatolása, lakcímigazolvány bemutatása.

A beiskolázási támogatás kifizetésének feltétele főiskolai és egyetemi hallgatók esetében a hallgatói jogviszony igazolás becsatolása, lakcímigazolvány bemutatása.

A beiskolázási támogatást a Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Balatonberényi Kirendeltségén lehet felvenni 2018. szeptember 1. napjától október 31. napjáig. A határidő elmulasztása jogvesztő.

 

Horváth László

polgármester

Értesítés földi - légi szúnyogirtásról

Tisztelt Lakosság!

Az Önök településén az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül:

A földi kémiai védekezés 2018. augusztus 7-én a napnyugtát követő órákban Tartaléknapok: 2018. augusztus 8- 9.

A légi kémiai védekezés időpontja 2018. augusztus 9-én a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2018. augusztus 10. - 11. 

Az irtáshoz felhasznált készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!