Címlap

Tájékoztatás iskolakezdési támogatásról

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balatonberény Község Önkormányzata a tanévkezdés megkönnyítése érdekében a balatonberényi állandó lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos általános iskolás és középiskolás tanulókat egységesen 10.000 Ft összegű iskolakezdési támogatásban részesíti.

A támogatás igényléséhez kérelem nyomtatványt kell kitölteni, mely szeptember 1. napjától beszerezhető a Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Balatonberényi Kirendeltségén (Balatonberény, Kossuth tér 1.).

A támogatás megállapításának további feltételei:

  • a lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatása és
  • a tanulói jogviszonyt igazoló iskolalátogatási igazolás benyújtása.

A támogatás az önkormányzat házipénztárából vehető fel 2019. szeptember 1-től 2019. október 31. napjáig.

                                                               A fenti határidő elmulasztása jogvesztő.

 

                                                                                                                               Horváth László

                                                                                                                                 polgármester

Hirdetmény - Gázszünet

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019. szeptember 18.-án 8 és 18 óra között Balatonberény településen karbantartási munkák miatt nyomáscsökkenés, esetleg gázszünet várható.

Balatonberény, 2019. szeptember 2.

 

                                                  Horváth László

                                                   polgármester

Újból vendégül láttuk Csíkszentimre gyermekeit

Sok évvel ezelőtt Balatonberény akkori polgármestere, Nagy Károly egy hivatalos út során megismerkedett a Hargita megyei Csíkszentimre vezetőivel. Az első beszélgetésük során talán még ők sem tudták, hogy egy évtizedeken átívelő, gyümölcsöző testvértelepülési kapcsolat alapjait rakják majd le, amiben bár voltak hullánvölgyek, véglegesen sosem szakadt meg és tart is a mai napig.

E kapcsolat jegyében fogadtuk újra a Szentimréről érkezett iskolásokat és kísérőiket, akik egy tartalmas hetet töltöttek nálunk. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzájuk és az augusztus végi melegben napokat tölthettek a Balaton partján, a tóban lubickolva. De nem csak a fürdés volt az egyetlen programjuk, még ha nehezen is váltak meg a víztől néha. Kirándultak a veszprémi állatkertbe, Tihanyba, Sümegre és Tapolcára és nem maradhatott el a szokásos keszthelyi túra sem a Festetics kastélyba. 

Balatonberény Község Önkormányzata és a Balatonberényért Egyesület ezúton szeretné megköszönni az a rengeteg felajánlást és támogatást, mellyel még szebbé tehettük ezt a hetet a gyerkek számára!

Tájékoztatás útfelújításról!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az Ady Endre utca Irányi Dániel- Szabadság utca közötti szakasza új aszfaltburkolatot kapni. Az aszfaltozási munkálatokra 2019.09.05-én csütörtökön fog sor kerülni. A munkavégzés napján reggel 7:00 és délután 17:00 között a teljes útszakasz le lesz zárva a forgalom elől.

Az aszfaltozás után az útszakasz nyugati oldalán vízrendezési munkálatokat is végez a kivitelező. Az esőzések után visszatérő probléma volt, hogy több ingatlannál a csapadékvíz kivezetését akadályozta a beépített K- szegély. A munkálatok során folyókák fognak készülni megkönnyítve a csapadék kivezetését.

Az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

 

Véghelyi Róbert ügyvezető

Balatonberényi Nonprofit Kft.