Címlap

Ajánlattételi felhívás

Balatonberényben frekventált területen a Balatonberényi Községi Strand főépületében (8649 Balatonberény Balaton u. 6.- 7119-es számú közút mellett) kialakított 21 m2 alapterületű üzlethelyiség hosszútávra kiadó. Az üzlethelyiségben hosszú ideje fodrászat működött. A helyiség belső felújításra szorul, melynek költsége megállapodás alapján esetlegesen beszámítható a bérleti díjba. A helyiség külön mérőórákkal - víz (almérő), -villany (főmérő) és kéménybekötési lehetőséggel rendelkezik.

Ajánlattétel határideje: 2019.02.15.

Az ajánlatokat postai úton a Balatonberényi Nonprofit Kft. nevére, a 8649 Balatonberény Kossuth tér 1. alatti címre kell megküldeni.

Az ajánlatok elbírásának határideje: 2019.02.28. napja, az elbírálás eredményéről a kiíró postai úton értesíti valamennyi ajánlattevőt.

Részletes információért kérjük, érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken.:

Véghelyi Róbert, tel.: +36 30 9029599, email: telepulesuzemeltetes@balatonbereny.hu

Meghívó rendkívüli képviselő testületi ülésre

Meghívó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. január 8-án  (kedden) 15.00 órai kezdettel tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Az ülés helye: Művelődési Ház tanácskozóterme

(Balatonberény, Kossuth tér 1.)

Napirendi javaslat:

  1. Balatonberény TRE jóváhagyása

Előadó: Horváth László polgármester

Az írásos előterjesztéseket mellékelem, és a napirend fontosságára tekintettel megjelenésükre feltétlenül számítok.

 

Balatonberény, 2019. január 4.

Horváth László sk.

polgármester

Művészetoktatói tevékenységéért elismerésben részesült Apagyi Mária

Művészetoktatói elismeréseket adott át 2018. december 10-én a Magyar Művészeti Akadémia. A köztestület a Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelét a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, művészetpedagógiai kutatók, közösségek, intézmények részére adományozza; az elismerésből évente legfeljebb öt adományozható. Az elismerést 2018-ban többek között Apagyi Mária, balatonberényi lakos, templomunk jelenlegi kántora kapta. A díjakat Vashegyi György, az MMA elnöke és Farkas Ádám, az MMA Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottságának elnöke adták át az Elnökség és a Bizottság tagjainak jelenlétében.

A harmadik adventi gyertyagyújtás

Szerencsére a hideg időjárás sem vette el sok berényi kedvét attól, hogy részt vegyen mai ünnepi gyertyagyújtásunkon.

Galambos Ferenc, Mesztegnyő plébánosa köszöntötte az egybegyűlteket, aki már egyáltalán nem ismeretlen a község lakosai számára, hiszen két évvel ezelőtt is gyújtott már gyertyát nálunk advent idején, illetve gyakori helyettesítője volt korábbi plébánosunknak.

A helyszínen értesült róla, hogy az adventi koszorú megáldása még nem történt meg, így áldással kezdte mondandóját. Majd egy kis történetet osztott meg, mely a szeretet fontosságáról szólt, és hogy egy kis ajándék – a szeretet - hogyan változtathatja meg egy település atmoszféráját.

Ezt követően – mivel mára meghirdetett a keszthelyi Salve Regina kórus sajnos kénytelen volt lemondani a fellépést – Bató Bernadett és ifj. Horváth László tolmácsolásában hallhattak néhány verset a résztvevők.

Végül pedig nem maradt el a már megszokott zsíros kenyér, forralt bor és tea melletti beszélgetés sem a Művelődési Ház aulájában.

Tartsanak velünk jövő vasárnap is, amikor a falukarácsonyi ünnepség után Papp Szabolcs, Somogysámson plébániai kormányzója gyújtja meg a negyedik gyertyát.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik felajánlásaikkal támogatták adventi gyertyagyújtásainkat!

Képek a Galériában.

2019. évi kéményseprő sormunka

Tájékoztatom BALATONBERÉNY község lakosságát, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben, valamint a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016. (VI.9.)
BM rendeletben (a továbbiakban: BM rendelet) meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv a 2019. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit elkészítette.

BALATONBERÉNY TELEPÜLÉSEN A SORMUNKA VÉGZÉSÉRE

2019. AUGUSZTUS 2. – 6. KÖZÖTT KERÜL SOR.

 

Balatonberény, 2018. december 14.

 

Mestyán Valéria sk.

címzetes főjegyző