Címlap

Szent István Ünnepe Balatonberényben

Eseménydús hosszú hétvégét hozott községünknek az idei augusztus 20. Államalapításunk idei ünnepkörébe beleesett szombat este a NA DE Ne együttes tartalmas előadása, a vasárnapi Hamvas Béla Emléknap, majd hétfő este a helyi Wanted zenekar adott fergeteges koncertet, amit parádés tűzzsonglőr-bemutató követett.

A rendezvénysorozat záróakkordja az auagusztus 20-i hagyományos Szent István napi ünnepség volt, ami a templomban tartott szentmisével és kenyérszenteléssel vette kezdetét. A programok a futballpálya melletti Szabadtéri Színapdon folytatódtak. Először az ismert énekesnő, Csézy bűvölte el hangjával a közönséget, majd az egykori Kormorán-tagokat tömörítő Örökség együttes adott az ünnep hangulatához méltó koncertet.

Az ünnepséget a megszokott tűzijáték zárta a Községi Strandon.

Hamvas Béla emléknap 2019

Idén méltó módon emlékezett meg községünk a II. világháború idején itt tartózkodó és alkotó Hamvas Béla íróról és filozófusról, akit a berényi szőlőhegy ihletett meg egyik legismertebb művének, A bor filozófiájának megírására.

A program a Művelődési házban kezdődött, ahol Horváth Péter alpolgármester, valamint Dr. Thiel Katalin filozófus, professor emerita, Hamvas életművének kutatója megnyitották az író életéről és munkásságáról szóló kiállítást.