Címlap

2019. évi kéményseprő sormunka

Tájékoztatom BALATONBERÉNY község lakosságát, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben, valamint a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016. (VI.9.)
BM rendeletben (a továbbiakban: BM rendelet) meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv a 2019. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit elkészítette.

BALATONBERÉNY TELEPÜLÉSEN A SORMUNKA VÉGZÉSÉRE

2019. AUGUSZTUS 2. – 6. KÖZÖTT KERÜL SOR.

 

Balatonberény, 2018. december 14.

 

Mestyán Valéria sk.

címzetes főjegyző

Hóeltakarítás

Tisztelt Lakosság!

Tekintettel a közelgő csapadékosabb téli időszakra tájékoztatnánk a lakosságot, hogy a hóeltakarítási munkálatok ebben az évben is egy meghatározott ütemterv alapján valósulnak meg, miszerint először a fő- és tömegközlekedési utak, busz útvonalak (Mise út, Kossuth Lajos utca, Balaton utca) a sűrűn lakott utcák, a közintézmények parkolói, majd a kevésbé lakott területek útjai kerülnek sorra. Folyamatos havazásnál, rendkívüli hóhelyzetben elsősorban csak a fő közlekedési (tömegközlekedési) útvonalakat tisztítjuk.

A második adventi gyertya

Vasárnap este meggyújtottuk a második gyertyát is a szabadtéri betlehemnél lévő adventi koszorún.

Ungvárszki Imre atya, községünk plébánosa osztotta meg ezúttal gondolatait az egybegyűltekkel. Keresztelő Szent János adventi imáját mondta el elsőként, majd párhuzamot vont az otthon és a szeretet között. Otthon az, ahol megbecsülés van, szeretet, ahol várják az embert – ebből sajnos ma már egyre kevesebb van. Ezen értékek nélkül hajlékunk csak szálláshely, ahova aludni tér az ember.

Elkészült a Kossuth Lajos utcai járdafelújítás első üteme

Tovább folytatódik a közterületi utak és járdák felújítása községünkben. Miután idén ősszel már megújult a Nefelejcs utca egészének, a Kossuth utca déli, illetve a Dózsa György utca középső részének aszfaltburkolata, valamint a Kocsmáros köz, továbbá a Béke utca egy rövid része, november végi határidővel elkészült a Kossuth Lajos utcai járdafelújítás első szakasza is.

Felhívás elismerések adományozására 2019

A díszpolgári cím, valamint a „Balatonberényért” Emlékérem alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 2/2014.(II.28. ) önkormányzati rendelet értelmében évente egy díszpolgári és három „Balatonberényért” Emlékérem adományozható, melyet nemzeti ünnep keretében a polgármester ad át. Az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén a posztumusz kitüntetés is adományozható.