Településüzemeltetés

Befejeződött a Kossuth Lajos utca nyugati oldalán a faültetés!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy befejeződött a Kossuth Lajos utca nyugati oldalán a faültetés. Tervezett fásítási program keretében a 2017. évben megkezdtük a Kossuth Lajos utcában lévő beteg, elöregedett vérszilva fák cseréjét. Első ütemben a keleti oldalon 63 db gömbkőris került kiültetésre, míg az elmúlt hetekben 99 db hasonlóan gömbkőrist ültettek ki a kollégák. A kiültetett fák törzsvédelméről gondoskodni fogunk természetesen. Mivel a tuskózás nem kivitelezhető a megmaradt tuskókat a kollégák kibontják és a talajszint közelében elfűrészelik, hogy ne akadályozzák a fűnyírást, továbbá ne legyenek balesetveszélyesek. A közterületi díszfák cseréjét szeretnénk a jövőben folytatni, azonban figyelve a változatosságra további /gömbakác, gömbjuhar/ fajtákat is tervezünk ültetni.

 

Véghelyi Róbert

ügyvezető

Tájékoztatás útfelújításról!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az Ady Endre utca Irányi Dániel- Szabadság utca közötti szakaszán útszélesítési munkálatok kezdődtek a mai nappal 2018.11.06-án. A kivitelezés során az útszakasz nyugati oldalát 50 cm-el szélesítik meg, továbbá szintén a nyugati oldalon K szegély kerül beépítésre. A munkavégzés ideje alatt várhatóan szakaszos lezárások lesznek. Kérjük a munkálatok ideje alatt, körültekintően közlekedjenek a munkaterületen! Az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

Véghelyi Róbert

ügyvezető

Tájékoztató a Községi Strand 2018-as nyitvatartásáról

Tisztelt Lakosság, Tisztelt Vendégek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a balatonberényi Községi Strand nyitásának időpontja június 2-a (szombat) 8:00. Nyitvatartási időben a belépés egyelőre a főbejáratnál lévő pénztárnál lesz lehetséges. A focipálya parkoló melletti pénztár nyitásának várható időpontja június második felében. A medencék megnyitásának tervezett időpontja június 16-a (szombat).

Játszóterek megnyitása

Tájékozatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Községi Strandon lévő, illetve a Polgármester Hivatal melletti lezárt játszótéri eszközök hiányosságainak, hibáinak a javítását a Balatonberényi Nonprofit Kft. elvégezte. A játszótéri eszközök állapota megfelelő. A játszótereket 2018. március 29-én délután megnyitottuk.

A Kft. összes dolgozója nevében Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!  

 

Véghelyi Róbert

ügyvezető

Hóeltakarítás

Tisztelt Lakosság!

Tekintettel a közelgő csapadékosabb téli időszakra tájékoztatnánk a lakosságot, hogy a hóeltakarítási munkálatok ebben az évben is egy meghatározott ütemterv alapján valósulnak meg, miszerint először a fő- és tömegközlekedési utak, busz útvonalak (Mise út, Kossuth Lajos utca, Balaton utca) a sűrűn lakott utcák, a közintézmények parkolói, majd a kevésbé lakott területek útjai kerülnek sorra. Folyamatos havazásnál, rendkívüli hóhelyzetben elsősorban csak a fő közlekedési (tömegközlekedési) útvonalakat tisztítjuk.

Tájékoztató a Községi Strand bezárásáról

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balatonberényi Községi strand pénztárai 2017.08.27-én bezárnak. A Községi strand területének jelentős része építési munkálatok miatt 2017.08.28-tól várhatóan 2017.10.31.-ig le lesz zárva. A lezárás első körben várhatóan nyugati oldalon a kapu- kabinsor- öböl mentén, keleti oldalon a strandkerítés, 2-es pénztár, a déli oldalon pedig üzletsor hátsó udvarai által határolt vonalban lesz. Ősszel további lezárások várhatóak.
Megértésüket köszönjük!

Véghelyi Róbert ügyvezető