Balatonberényben tudjuk, hogy jövője csak annak a közösségnek van, amelyik tiszteli a múltját és őrzi értékeit!

Szeptember 16-án délelőtt a „Hagyományok és Értékek Napja” rendezvénysorozat eseményei között elsőként a Veszprém-Balaton 2023 OC-INF/1-2021-5520 azonosítószámú pályázat keretein belül felújított Múltház Múzeum ünnepélyes átadójára került sor. Az ünnepségen Druskoczi Tünde polgármester mellett Móring József Attila kormánybiztos, országgyűlési képviselő is megosztotta gondolatait az egybegyűltekkel. Ezt követően rövid beszédet mondott a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. képviseletében Lamos Péter, a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetője. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Isó Edina, a Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Vármegyei Igazgatóságának vezetője is.
Horváth Péter alpolgármester köszöntötte községünk egykori pedagógusait: Kovács Nándornénak gyémánt-, Nagy Károlynénak pedig vasdiplomát nyújtottunk át ünnepélyes keretek között.
Az ünnepség keretében Ungvárszki Imre plébános megáldotta a felújított Múltház Múzeumot, amit aztán Barjákné Martin Judit tárlatvezetésével meg is tekinthettek a jelenlévők. A műsorban közreműködött Bereczky Szilárd, Ángyán Veronika, valamint a Kis-Balaton Táncegyüttes tagjai.

Délután kezdetét vette a tradicionális szüreti felvonulásunk. A megállóknál összegyűlt lakosságot a Gyenes Néptánc Együttes, valamint a nagykanizsai Szikrák Táncegyüttes szórakoztatta. A bíró és bíróné szerepét idén Bokányi Balázs és Jeroscsáki Zsófia párosa töltötte be, Gazda Tamás pedig kisbíróként tette közhírré a falu legfontosabb történéseit. Külön köszönet a Korona Étterem, a János Pince Étterem és a Gólyafészek csapatainak, akik egy kis szomjoltóval is megvendégelték a felvonulókat!

A szüreti mulatság itt még nem ért véget, hiszen a Művelődési Házban 20 órától kezdetét vette a bál. A fergeteges hangulatot a Marcaliból érkezett Gazda Tamás biztosította.

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek a Múltház Múzeum felújításában és szépítésében vagy bármilyen egyéb hozzájárulással segítették a „Hagyományok és Értékek Napja” sikeres lebonyolítását!

Kapcsolódó oldalak