Tájékoztatom a lakosságot, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megrendelésére,

Balatonberény – Balatonkeresztúr – Balatonmáriafürdő települések belterületén földi úton történő kémia szúnyoggyérítés kerül elvégzésre,

az alábbi időpontban:

A kezelés pontos időpontja: 2024.05.27. napján (hétfőn), a napnyugtát követő időszakban

 

Amennyiben a tervezett időpontban nem tudják elvégezni az irtást, akkor a tartalék időpontban történik a munkavégzés.

Tartalék időpont: 2024.05.28-29.

Alkalmazott készítmény: 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

  1. május 23.

Takácsné dr. Simán Zsuzsanna   s.k.
jegyző

Kapcsolódó oldalak