A kedvezményezett neve: Balatonberényi Településüzemeltetési és Fejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
Projekt címe: Balatonberényi községi strand fejlesztése III. ütem
A szerződött támogatás összeg: 28.557.108,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása

A projekt keretében az alábbi munkálatok fognak megvalósulni a Balatonberényi Községi strand területén.

Családi mosdó kialakítása: A projektelem keretében a strand keleti oldalán található vizesblokk mellé épül egy kb. 8,8 m2 alapterületű családi mosdó helyiség. A mosdóban 1 db normál és 1 db gyerek WC kerül kialakításra 2 db hideg/melegvizes mosdóval szintén felnőtt és gyerek méretben, paddal, fogassal, polcos pelenkázóval, fali csempeburkolattal, csúszámentes padlóburkolattal, műanyag nyílászárókkal.

Biztonsági kamerarendszer kiépítése: Vagyonvédelmi célzattal 8 db biztonsági kamerából álló kamerarendszer kerül kiépítésre a strand területén.

Kültéri zahunyzók felújítása: A meglévő két zuhanyzó helyére darabonként 4 zuhanyfejjel és alsó vízvételi hellyel rendelkező zuhanyozó kerül elhelyezésre. A zuhanyozók kialakítása olyan lesz, hogy a zuhanytest fémszerkezetű felületét érő napsugárzás által felmelegített vizet tárolja és a zuhany a hideg és melegvíz keverékét adja a be állított szabályzón keresztül A panel teljesen a nap melegét használja.

Vízisporteszköz vízrejutását elősegítő lejárók készítése: A strand keleti és nyugati oldalán 1-1 db lejáró fog kihelyezésre kerülni. A lejárók horganyzott acélszelvényekből készülnek, expandált horganyzott acéllemez járófelülettel, 2 oldali korláttal.

A lejárók az alábbi méretezése:

szélesség: 2,0 méter
hosszúság: 7,8 méter
lejtés: maximum 9,6%

Öltöző kialakítása: A strand keleti oldalán 1 db öltöző fog készülni.

Utcabútorok elhelyezése: A projektelem keretében 10 db padot és 2 db szelektív hulladékgyűjtőt telepítenek a strand területére. E mellett 10 db napozágyat is vásárolunk.

Napelemes kandeláberek: A térkőburkolatos járdaszakasz mellé 16 db napelemes kandelábert helyeznek el. A kandeláberek közül 3 db napelemes telefontöltővel fog rendelkezni.

Napvitorla beszerzése: A strand keleti oldalán egy szerkezeti vasoszlop keretrendszeren 2 db 4x4m-es napvitorla lesz kihelyezve.

Zöldterület megújítása: A strand teljes zöldterületén gyepszellőztetést végeznek a keletkezett zöldhulladék elszállításával. Ezek után a zöldterületet árnyék és szárazságtűrő fűmaggal felülvetik, továbbá indító műtrágyával bizosítják a tápanyag utánpótlást.

Hangosítás fejlesztése: A hangosítási rendszerünk megújításához 1 db erősítőt és 1 db keverőt vásárolunk, beszereléssel, beüzemeléssel együtt.

Egységes arculat kialakítása: 1 db strandjelző és 1 db irányjelző táblát helyeznek ki a strand területüre.

Kültéri órák: A strand keleti és nyugati oldalán elhelyezünk 1 db digitális és 1 db analóg kétoldalas órát hőmérővel, kialakítva ezzel 1-1 tájékoztató, információs pontot.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
A Projekt fizikai befejezése: 2021. év 05. hónap 31. nap

Projekt azonosító száma: STR4-0078

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

Dokumentumok, csatolmányokKapcsolódó oldalak