Balatonberényi háziorvosi rendelő fejlesztése

A kedvezményezett neve: Balatonberény Község Önkormányzata
A projekt címe: Balatonberényi háziorvosi rendelő fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 29.153.201,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása

Balatonberény Község Önkormányzata jogszabályi kötelezettsége alapján (Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. sz. törvény) gondoskodik az egészségügyi alapellátás biztosításáról. Az önkormányzat célja minél magasabb színvonalon biztosítani az egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások infrastrukturális és szervezeti feltételeit. Ehhez a törekvéséhez szorosan idomul a jelenlegi projekt keretében végrehajtani tervezett fejlesztés.

A fejlesztés elsődleges célja a háziorvosi szolgálatnak, a védőnői szolgálatnak, valamint az orvos lakásnak helyet adó épület átalakítása, korszerűsítése, bővítése továbbá az egészségügyi szolgáltatásokat támogató, jelenleg elavultnak tekinthető eszközpark fejlesztése.

Az 1960-70-es években épült és jelentősen elavult épület korszerűsítése mindenképpen időszerű, ugyanis az építés óta eltelt időben érdemi felújításra nem került sor. Az épületbelső sajnos nem felel meg a lakosság, a háziorvos, a védőnő és a célközönség igényeinek, valamint a hatályos energetikai, továbbá – minden fogyatékossági területre kiterjedő – komplex akadálymentesítési feltételeknek, nem áll rendelkezésre akadálymentes parkoló sem.

A projekt hosszú távú célja, hogy a térség lakossága jobb egészségügyi állapotba kerüljön, a minőségi egészségügyi szolgáltatások (infrastrukturális feltételek, és egészségfejlesztési programok) biztosításának hatására az életminőség javuljon, így a térség népességmegtartó ereje növekedjen.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00009

Kapcsolódó oldalak